Trufele de ciocolata sunt cu siguranta cele mai fine si mai delicate bomboane ever! Sunt pur si simplu un deliciu si se topesc in gura datorita texturii moi si onctuoase. Se pregatesc cel putin cu o zi inainte de a le manca si se pastreaza la frigider pentru a se intari mai bine si a se dezvolta aroma. Inca ceva ce trebuie mentionat: trufele nu trebuie sa iasa neaparat sferice asa ca nu va bateti prea tare capul cu asta! :)
Ingrediente - (28-30 bomboane):
- 300g ciocolata neagra 85% cacao (de preferat)
- 200ml frisca lichida
- 100g unt
- 4 linguri de coniac de buna calitate
- coaja de portocala confiata sau proaspat rasa
- 3-4 linguri de cacao pudra
Rupeti ciocolata in bucatele cat mai marunte si puneti-o intr-un castron inalt. Infierbantati frisca lichida si turnati-o peste ciocolata amestecand constant, pana se topeste ciocolata. Atentie: frisca trebuie luata de pe foc inainte de a atinge punctul de fierbere! Dupa ce se topeste ciocolata adaugati untul la temperatura camerei si amestecati din nou cu telul pana ce crema va arata ca o maioneza.
Adaugati coniacul si coaja de portocala si dati compozitia la frigider pentru 4-5 ore. Cel mai bine ar fi sa stea la rece de pe-o zi pe alta.
Dupa ce se raceste modelati bilute de ciocolata aproximativ egale si rostogoliti-le prin pudra de cacao.
Voila! :)
No comments:
Post a Comment