Wednesday, November 9, 2011

Tarta cu spanac si branza de burduf



     Ingrediente:

      Pentru aluat:
  • 150ml lapte
  • 1/2 plic drojdie proaspata
  • 1 lingura de ulei
  • 250gr  faina
  • sare

      Pentru umplutura:
  • 400gr spanac proaspat sau congelat
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • 250gr branza de burduf
  • 100gr smantana
  • 50gr cascaval ras
  • 1 ou
  • sare, piper, cimbru, busuioc, oregano

      Pentru crusta :
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval ras
  • o lingura faina
  • un praf de sare

           Mod de preparare:

          Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia proaspata si un praf de sare.


          Se face o gaura in mijloc in care se adauga laptele caldut si o lingura de ulei . Se amesteca usor. Daca  aluatul este prea moale se va completa cu putina faina. Dupa ce se framanta se lasa la dospit (acoperit) cca 30 minute.


          Intre timp se pregateste umplutura. Daca spanacul este proaspat se spala in mai multe ape, se opareste si se lasa la scurs. Se toaca ceapa si se caleste putin pe foc dupa care se adauga si spanacul maruntit.

           Se calesc impreuna pentru cateva minute si se adauga branza de burduf taiata cubulete.


            Se amesteca continuu pana cand se topeste branza si se formeza o crema. Se adauga smantana, oul batut si cascavalul ras. Se potriveste de sare si se adauga restul de ingrediente: piper, cimbru, oregano, busuioc (optional).




          Cand umplutura e gata se inlatura cratita de pe foc.
          Se incinge cuptorul la 180 de grade.
          Forma de tarta se tapeteaza cu putin unt si faina.



            Aluatul se intinde cu sucitorul exact cat dimensiunea tavei si se aseaza uniform. Se inteapa cu furculita  pentru a evita cresterea excesiva a aluatului in timpul coacerii si se adauga umplutura.
      

            Pentru crusta de deasupra, se bat doua oua cu o lingura de faina, cu cascavalul ras si un praf de sare. Se distribuie uniform pe toata suprafata. Se introduce la cuptor pentru cel putin jumatate de ora, pana cand tarta se rumeneste pe margini si crusta este evidenta.

           Scoasa din cuptor, se aseaza pe un gratar si se taie abia dupa ce se raceste. Este buna si calda, insa rece, in compania unui chefir, este de-a dreptul dishious! :)

            Sa va fie de bine!

    No comments:

    Post a Comment