Wednesday, June 15, 2011

Bruschete cu rosii si dovlecei



      Ingrediente:
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • 3 chifle proaspete taiate pe jumatate
  • 2-3 catei de usturoi pentru mujdei
  • o lingura de ulei de masline extra-virgin
  • sare, piper, oregano
  • patrunjel pentru ornat

        Mod de preparare:


               Taiati dovlecelul si rosille in felii indeajuns de groase pentru a nu se lipi de gratar. Incingeti gratarul la foc mic si ungeti-l cu o lingura de ulei de masline.
       


              Asezati feliile si lasati-le sa se rumeneasca intorcandu-le regulat. In cazul rosiilor, procesul este mai complicat, ce-i drept, insa cu putina rabdare veti reusi.




                In acest rastimp pregatiti mujdeiul care se poate prepara in ne-nu-ma-ra-te feluri.


              Eu l-am pregatit dupa reteta olteneasca a mamei :) Frecati cu pisalogul 2-3 catei de usturoi si presarati un praf de sare. Adaugati foarte putin ulei si o lingurita de otet si amestecati energic. La sfarsit adaugati o jumatate de ceasca de apa calduta si niste verdeturi. Reteta clasica contine si ardei gras taiat cubulete.


              Prajiti jumatatile de chifle. Daca mujdeiul nu este pe placul vostru atunci ungeti chiflele cu putinulei de masline presat la rece si foarte putin usturoi. Presarati oregano. Divin!!! :)


                Sa va fie de bine!





      No comments:

      Post a Comment