Tuesday, March 13, 2012

Ciupercute din oua pentru prichindei


       Ingrediente:
  • 4 oua (sau mai multe, depinde cati prichindei pofticiosi ati invitat la masa)
  • 4 rosii cherry (sau mai multe)
  • o lingurita de maioneza pentru ornat palariile (optional)
  • marar sau patrunjel
 

     Mod de preparare:
     
     Desi pozele vorbesc de la sine despre cat de simpla este aceasta ''reteta'' voi scrie totusi cateva randuri.
     Fierbeti ouale (8 minute in cazul in care le vreti tari) si lasati-le in apa rece sau sub jet de apa rece pentru a le aduce la temperatura dorita. In felul acesta le curatati mai usor.

     Spalati rosiile si taiati-le in jumatati. Folositi doar partile de sus, ''palariile'', pe care le scobiti de seminte si le lasati un pic la scurs. Lipiti-le apoi cu maioneza (optional). Decorati cu bulinute din maioneza sau chiar cu albus, caci sigur a mai ramas ceva pe coaja :)
      Pentru a avea stabilitate, taiati partea de jos a oualelor. Ornati cu marar si patrunjel.

      
     Spor la joaca!!


      Good to know:
  •  Spalati intodeauna oale inainte de a le sparge/ fierbe cu apa calduta si detergent de vase antibacterian. Bacteriile se instaleaza foarte usor pe cojile oualelor si le pot contamina;
  • Spalati ouale chiar inainte de a le folosi si nu atunci cand le depozitati la frigider, deoarece se indeparteaza stratul natural de protectie care ajuta ca bacteriile sa nu penetreze in interiorul oului;
  • Pentru a testa dacă sunt proaspete puneţi un ou într-o cratiţă cu apă. Dacă se scufundă imediat, înseamnă că este proaspăt, dacă pluteşte, este prea vechi pentru a fi consumat. Dacă se răstoarnă, are 3-4 zile, iar dacă stă drept are aproximativ 10 zile.
  •  Gălbenuşul de ou conţine vitamina A,  vitamina B12. Un gălbenuş de ou conţine aproximativ 6 grame de grăsimi, dintre care 4 sunt nesaturate şi 2 sunt saturate.



No comments:

Post a Comment