Ingrediente:
- 3, 4 legaturi de nasturei
- 120 g porumb fiert (jumatate de conserva)
- o andiva
- o lingura de coaja de lamaie rasa
- sucul de la o jumatate de lamaie
- o lingura ulei de masline
- un ou bine fiert dat prin razatoarea mare
- sare , piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Spalati in mai multe ape frunzele de nasturei, rupeti-le radacinile si o parte din codite.
Spalati de asemenea si frunzele de andive, sub jet puternic de apa, pe masura ce le desfaceti. Gustati o frunza si daca vi se par in continuare amare puneti-le intr-un castron cu apa si doua linguri de otet. Lasati-le cel putin 15 minute.
Scurgeti porumbul de zeama din conserva.
Pentru dressing razuiti o lingura de coaja de lamaie peste care adaugati o lingura de ulei de masline si amestecati usor.
Adaugati sucul de lamaie.
Oul fiert tare il dati pe razatoarea cu ochiuri mari si il adaugati peste coaja si sucul de lamaie. Amestecati energic.
Puneti frunzele de nasturei si andive intr-un bol si adaugati porumbul si dressingul. Atat nastureii cat si andivele sunt putin amarui la gust insa, odata adaugat dressingul cu lamaie, gustul initial isi va pierde din intensitate.
Mie mi-a placut extrem de mult, a iesit peste asteptarile mele. O recomand din suflet in zilele calduroase cand vi se face pofta de o salata racoroasa si revigoranta :)
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment