Ingrediente:
- 6 legaturi de loboda
- o legatura de ceapa verde
- 2 morcovi
- 2 linguri de orez
- 2 linguri de ulei
- 1l bors
- o legatura leustean
- 2,3 fire patrunjel
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Spalam frunzele de loboda in mai multe ape si ulterior le rupem coditele. Le taiem fasiute late sau subtiri, dupa preferinte. Punem ceapa si morcovul la fiert in apa deja clocotita. In unele zone ele se si calesc inainte in putin ulei.
Dupa ce ne-am asigurat ca au fiert adaugam orezul, cele doua linguri de ulei, condimentele, si le lasam sa dea in clocot. Adaugam frunzele de loboda iar cand orezul este gata adaugam si borsul. Borsul il fierbem in prealabil intr-un alt vas.
La sfarsit adaugam leusteanul si patrunjelul si lasam cateva minute vasul acoperit pentru o aroma mai buna.
Se serveste atat calda cat si rece, cu smantana sau cu omleta taiata fasiute (Ardeal).
Pofta buna!
Spalam frunzele de loboda in mai multe ape si ulterior le rupem coditele. Le taiem fasiute late sau subtiri, dupa preferinte. Punem ceapa si morcovul la fiert in apa deja clocotita. In unele zone ele se si calesc inainte in putin ulei.
Dupa ce ne-am asigurat ca au fiert adaugam orezul, cele doua linguri de ulei, condimentele, si le lasam sa dea in clocot. Adaugam frunzele de loboda iar cand orezul este gata adaugam si borsul. Borsul il fierbem in prealabil intr-un alt vas.
La sfarsit adaugam leusteanul si patrunjelul si lasam cateva minute vasul acoperit pentru o aroma mai buna.
Se serveste atat calda cat si rece, cu smantana sau cu omleta taiata fasiute (Ardeal).
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment