- 600g pulpa de vitel
- o conserva de rosii cubulete
- 1 morcov mare
- 4 catei de usturoi
- o lingura ulei de masline
- condimente: piper, cimbru, busuioc, oregano, curry, tarhon, foi de dafin.
Mod de preparare:
Carnea se prepara cu o seara inainte si se lasa la macerat pana a doua zi.
Iata cum: se spala cu apa rece si se sterge cu un servet curat. Apoi se unge cu putin ulei de masline si se adauga condimentele dupa preferinte: piper proaspat macinat, cimbru, busuioc, oregano, curry, tarhon.
Se cresteaza carnea cu ajutorul unui cutit si se impaneaza cu usturoi, taiat in feliute subtiri. Se lasa la frigider pana a doua zi, invelita in folie alimentara.
Iata cum: se spala cu apa rece si se sterge cu un servet curat. Apoi se unge cu putin ulei de masline si se adauga condimentele dupa preferinte: piper proaspat macinat, cimbru, busuioc, oregano, curry, tarhon.
Se cresteaza carnea cu ajutorul unui cutit si se impaneaza cu usturoi, taiat in feliute subtiri. Se lasa la frigider pana a doua zi, invelita in folie alimentara.
A doua zi carnea se scoate cu o ora inainte de a o baga la cuptor pentru a ajunge la temperatura camerei. Se caleste morcovul intr-o cratita medie si se adauga rosiile taiate cubulete. Se lasa la scazut pana se formeaza un sos.
Se aseaza friptura in tava si se adauga sosul impreuna cu cateva foi de dafin si tulpini de patrunjel pentru aroma.
Se aseaza friptura in tava si se adauga sosul impreuna cu cateva foi de dafin si tulpini de patrunjel pentru aroma.
Se da tava la cuptor la foc mic. Eu am lasat-o aprox 2 ore. In tot acest rastimp am intors-o de cateva ori si am uns-o cu sosul tomat din tava cam la 10 -15 min pentru a nu se usca.
NU trebuie sa uitam acest mic amanunt! Desi carnea va forma la suprafata o crusta mai groasa acest fapt nu trebuie sa ne sperie, in interior va ramane frageda si suculenta.
NU trebuie sa uitam acest mic amanunt! Desi carnea va forma la suprafata o crusta mai groasa acest fapt nu trebuie sa ne sperie, in interior va ramane frageda si suculenta.
Dupa ce e gata, friptura se lasa sa se odihneasca la cald timp de 5-10 minute pentru ca sucul sa se distribuie uniform.
Se taie cu atentie in felii groase de 1 cm, 1cm si jumatate perpendicular pe fibra.
Friptura de vitel la cuptor se serveste calda cu cartofi natur, piure sau orice alta garnitura de legume tari (morcovi, telina, pastarnac) sotate sau la cuptor.
Pofta buna!
Se taie cu atentie in felii groase de 1 cm, 1cm si jumatate perpendicular pe fibra.
Friptura de vitel la cuptor se serveste calda cu cartofi natur, piure sau orice alta garnitura de legume tari (morcovi, telina, pastarnac) sotate sau la cuptor.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment