Ingrediente (2 portii):
- 2 oua
- 4 felii cascaval (Emmentaler, Vian)
- 4 felii sunca slaba (sau dupa preferinte: taraneasca, vanatoreasca, haiduceasca etc.)
- 50 g unt
- 4 felii toast
- 2 linguri ulei
Prajiti cele patru felii de toast si ungeti-le cu unt pe ambele parti. Adaugati sandvisurilor cate 2 felii de sunca si cascaval, si incingeti-le putin pe foc, intr-o tigaie de teflon, pana devin crocante. Aceasta este reteta originala, insa, nu este neaparata nevoie sa le puneti pe foc daca toast-ul este inca fierbinte.
In aceeasi tigaie incingeti foarte putin ulei si prajiti ouale ochi. Adaugati cate un ou pe fiecare sandvis si condimentati cu sare si piper dupa gust. Presarati patrunjelul taiat cat mai fin.
Acest mic dejun parizian se serveste de obicei cu cartofi prajiti sau salate, insa il puteti servi si alaturi de un pahar de chefir sau lapte batut.
Bon appetit! :)
No comments:
Post a Comment