Tuesday, April 12, 2011

Mancare de fasole verde cu aripioare de pui



      Ingrediente:
  • 500g aripioare de pui
  • 450g fasole verde
  • 2 cepe potrivite
  • 3 linguri de pasta de tomate sau o conserva de rosii decojite si taiate cubulete
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • 3-4 fire de patrunjel, marar, tarhon




           Mod de preparare:

          Spalam aripioarele in mai multe ape si le fierbem aprox. 10 minute. Adunam spuma formata la suprafata  cu o paleta. Apa rezultata la fierbere o puteti folosi pentru a face o supa de pui sau pilaf.

         Apoi curatam ceapa,  o spalam si o tocam marunt. O vom cali putin in ulei in cratita in care dorim sa preparam mancarea, si, dupa ce aceasta se rumeneste, adaugam aripioarele si o cana de apa si le lasam sa fiarba la foc inabusit.

         Dupa cateva minute adaugam pastaile de fasole si o cantitate mica din apa in care am fiert aripioarele de pui. Le lasam sa fiarba in jur de 15 -20 de minute si adaugam conserva de rosii taiate cubulete sau pasta de tomate. Se condimenteaza dupa gust, se adauga usturoiul taiat feliute subtiri, si  se mai lasa la fiert 5-7 minute la foc mic. La final presaram verdeata si o lasam  sa se raceasca.

         Pofta buna!


      No comments:

      Post a Comment

      Post a Comment