Ingrediente:
- 500g aripioare de pui
- 450g fasole verde
- 2 cepe potrivite
- 3 linguri de pasta de tomate sau o conserva de rosii decojite si taiate cubulete
- 4 catei de usturoi
- sare, piper dupa gust
- 3-4 fire de patrunjel, marar, tarhon
Mod de preparare:
Spalam aripioarele in mai multe ape si le fierbem aprox. 10 minute. Adunam spuma formata la suprafata cu o paleta. Apa rezultata la fierbere o puteti folosi pentru a face o supa de pui sau pilaf.
Apoi curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. O vom cali putin in ulei in cratita in care dorim sa preparam mancarea, si, dupa ce aceasta se rumeneste, adaugam aripioarele si o cana de apa si le lasam sa fiarba la foc inabusit.
Dupa cateva minute adaugam pastaile de fasole si o cantitate mica din apa in care am fiert aripioarele de pui. Le lasam sa fiarba in jur de 15 -20 de minute si adaugam conserva de rosii taiate cubulete sau pasta de tomate. Se condimenteaza dupa gust, se adauga usturoiul taiat feliute subtiri, si se mai lasa la fiert 5-7 minute la foc mic. La final presaram verdeata si o lasam sa se raceasca.
Apoi curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. O vom cali putin in ulei in cratita in care dorim sa preparam mancarea, si, dupa ce aceasta se rumeneste, adaugam aripioarele si o cana de apa si le lasam sa fiarba la foc inabusit.
Dupa cateva minute adaugam pastaile de fasole si o cantitate mica din apa in care am fiert aripioarele de pui. Le lasam sa fiarba in jur de 15 -20 de minute si adaugam conserva de rosii taiate cubulete sau pasta de tomate. Se condimenteaza dupa gust, se adauga usturoiul taiat feliute subtiri, si se mai lasa la fiert 5-7 minute la foc mic. La final presaram verdeata si o lasam sa se raceasca.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment