Thursday, March 3, 2011

Ardei umpluti cu branza de burduf



       Ingrediente:
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras portocaliu

       Pentru umplutura:
  • 500 g branza de burduf
  • 1 ceapa mica
  • 50 g unt
  • 1 lingura rasa de boia dulce de ardei
  • sare, piper dupa gust
  • marar si/ sau patrunjel verde

       Mod de preparare:

     Spalati ardeii, taiati-le capetele in forma de capac si inlaturati-le semintele. Tocati mararul, patrunjelul si ceapa foarte marunt. Asigurati-va ca untul este la temperatura camerei.

     Amestecati untul cu branza de burduf, condimentati cu sare si piper, impartiti amestecul in 3 si pregatiti pentru fiecare ardei cate o umplutura dupa cum urmeaza:

     - pentru ardeiul capia rosu: unt, branza de burduf, patrunjel
     - pentru ardeiul portocaliu: unt, branza de burduf, jumatate de lingurita boia, marar
     - pentru ardeiul verde: unt, branza de burduf, jumatate de lingurita de boia, ceapa.

      Umpleti ardeii si acoperiti-i pe fiecare in parte in folie alimentara. Lasati-i la frigider pana a doua zi cand ii puteti servi ca aperitiv. 

      Sfat: dublati cantitatile pentru umplerea mai multor ardei.


No comments:

Post a Comment