Ingrediente:
- 7, 8 cartofi potriviti
- 1 cutie de ciuperci (daca aveti ciuperci proaspete este cu atat mai bine)
- 2 oua (puteti folosi 4/5 in cazul in care le fierbeti si feliati dupa reteta cartofilor franzutesti, eu le pun crude si batute bine :p)
- 500 g branza de oaie/ vaca, feta sau cascaval
- 4 carnaciori afumati, picanti/ sunca presata/ jambon feliat. Eu am ales de data aceasta carnaciorii afumati.
- Sare, piper dupa gust
- Smantana (se adauga la sfarsit) si patrunjel pentru ornat.
Mod de preparare:
Intr-o oala umpluta pe jumatate cu apa fierbem cartofii taiati feliute. Bineinteles ca ei se spala in prealabil si se decojesc. Feliile de cartofi trebuie sa fie potrivite pentru a nu se rupe in timpul fierberii. Dupa fierbere ii lasam un pic sa se raceasca.
Apoi, intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline aliniem cartofii , astfel incat sa nu existe multe spatii goale intre ei. Peste acest prim strat format adaugam jumatate din cantitatea de branza rasa/ carnaciori/ ciuperci/ ou.
Revenim apoi cu cel de al doilea strat de cartofi si cea de a doua jumatate a ingredientelor. La sfarsit presaram sare si piper dupa gust si ii bagam la cuptor pana se rumenesc (aprox. 30-40min).
Se lasa putin la racit pentru a-i putea taia si ii ornam cu patrunjel. Se pot servi si cu smantana deasupra, vor fi cu atat mai deliciosi!
Pofta buna! :)
Arata bine! Cred ca e si "dishious". Daca accepti o sugestie: ciupercile proaspete dau aroma mai buna:)
ReplyDeleteMultumesc! Sunt intr-adevar foarte gustosi. Ciupercile proaspete sunt intotdeauna cele mai bune :D
ReplyDelete