Ingrediente:
- 50g zahar brun
- 2 lingurite rom
- 65g unt
- sucul de la o limeta
- 1 lingurita limeta/ lamaie rasa
- 4 banane decojite
Punem intr-o tigaie, la foc mic, untul, zaharul brun, romul, coaja si sucul de limeta si amestecam pana cand se dizolva zaharul.
N.B. Zaharul brun de calitate se obtine din trestie de zahar, asa ca, sa nu va lasati pacaliti/te cand veti citi pe ambalaje descrieri de genul ,,zahar brun obtinut din siropul de caramel brun al sfeclei de zahar'' sau ,,..perfectionat calitativ prin adaosul de sirop de trestie de zahar''.
Zahărul brun conţine de la 3,5% până la 6,5% melasă aceasta influentand intensitatea culorii lui. Se extrage din trestia de zahăr după care este cristalizat o singură dată, nu conţine coloranţi sau alte chimicale, iar conţinutul ridicat de melasă ii conferă un nivel ridicat de minerale. Concluzionand, zaharul brun este cu mult mai sanatos si mai bun decat cel alb si, din fericire, are exact aceleasi proprietati de indulcire.
Cand amestecul se caramelizeaza si prinde o culoare aurie, taiem bananele pe jumatate si le punem la prajit.
Se gatesc la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte. Cand se rumenesc se scot pe o farfurie si se lasa la racit.
Se servesc cu inghetata, stropite intens cu sosul de caramel ramas, frisca sau fructe racoritoare, pentru ca pot fi neasteptat de dulci.
Pofta buna! :)
No comments:
Post a Comment