Ingrediente:
- 750g piept de bui taiat cubulete
- 500g ciuperci
- 3 cepe mari
- jumatate de capatana de usturoi
- 450g rosii cubulete
- 1 ardei gras rosu
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura marar (optional)
- 1 lingurita cimbru uscat (1 lingura daca este proaspat)
- 1 pahar vin alb sec
- sare, piper dupa preferinte
Se spala, curata, toaca toate legumele si se taie pieptul de pui in cubulete potrivite. Este de preferat ca rosiile, si mai ales ciupercile, sa fie proaspete, insa se pot face mici compromisuri din cand in cand :)
Ciupercile se calesc separat intr-o tigaie cu putina sare si musai doi catei de usturoi taiati feliute.
Cepele se calesc si ele in putin ulei impreuna cu restul de usturoi si pot fi taiate cubulete sau julien.
Se adauga carnea si se continua calirea cateva minute dupa care se stinge cu vinul sec. Se condimenteaza si se adauga ardeiul, si, eventual, se mai completeaza cu putina apa daca e cazul. Se lasa la fiert, cu capacul acoperit.
Dupa ce fierbe carnea, se adauga ciupercile si rosiile cubulete si se mai lasa la fiert inca 10 minute la foc mediu, pana da in clocot.
Se presara verdeata si se stinge focul. Daca cuptorul este incins se poate introduce pentru inca 10-15 minute la foc mediu. Se serveste de obicei cu mamaliguta sau piure de cartofi fiind o mancare estivala, insa se poate servi si ca atare sau in orice alta combinatie va este pe plac.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment