Thursday, May 10, 2012

Supa crema de leurda cu nucsoara



       Nu, nu este o potiunea magica a unei vrajitoare, desi provine din padure (pop. sn. Usturoiul ursului) si este foarte probabil sa ramaneti fermecati de gustul ei :)
     

       Ingrediente:
  • 6 legaturi de leurda
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac mic
  • 1 dovlecel
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 cubulet de unt
  • 500 ml apa/ supa de pui
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, nucsoara proaspat macinata
  • chimen


      Mod de preparare:

      Se desfac legaturile de leurda si se spala foarte bine fiecare frunzulita in parte. Daca gasiti floricele albe, pastrati-le doar pentru decor. Se pune putina apa intr-o oala iar cand aceasta a ajuns la punctul de fierbere se adauga frunzele de leurda pentru 3-4 minute. Se racesc brusc in apa rece pentru a-si mentine coloarea verde, dupa care scot si se lasa la scurs.
       
       Se pune untul la topit.
      

      Se toaca ceapa si se caleste in unt. Restul de legume se taie cubulete si se adauga peste ceapa. Se lasa sa se inabuse cu un capac acoperit si se sting cu supa de pui. La fiert se lasa cam 20 de minute.

       Dupa ce se raceste cat de cat, se adauga frunzele de leurda, sarea si nucsoara (de preferat proaspat macinata), si se paseaza totul cu un blender. Uleiul de masline se toarna treptat pentru a incorpora totul, rolul lui este de a  face supa mai groasa si mai aromata.
  


         Se serveste calduta sau rece cu crutoane/ paine prajita si chimen presarat deasupra.

         By sun and moon
         and three times three
         this is my recipe
         so shall it be
         ... Bon appetit! :)

 
         Good to know:

        http://www.bearsgarlic.com/

        http://www.armonianaturii.ro/Leurda-excelent-purificator-al-sangelui.html*articleID_867-articol




No comments:

Post a Comment