Monday, May 14, 2012

Miel la cuptor







      Ingrediente:
  • o pulpa de miel (de preferat cea din spate, aprox. 2kg )
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 500 ml vin alb
  • 50 ml ulei de masline extra-virgin
  • sare, piper, cimbru, rozmarin, maghiran


      Lasati carnea la marinat in vin cel putin cateva ore (cu cat mai multe cu atat mai bine) timp in care intoarceti-o pe ambele parti pentru a se fragezi si a se patrunde aromele. O puteti lasa, de asemenea, si peste noapte.



    How it's made:


    Spalati bine pulpa de miel si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Apoi ungeti-o cu ulei de masline pe toata suprafata si condimentati cu cele mai sus mentionate (rozmarin, cimbru etc). Intepati carnea cu un cutit  din loc in loc, pe ambele parti, si introduceti mici fasiute de usturoi verde. Asezati pulpa de miel in tava si stropiti carnea din belsug cu vin, avand grija sa mai pastrati putin pentru cand o veti introduce in cuptor.


   Bagati tava la cuptor si tineti carnea acoperita cu o folie de aluminiu pentru o ora. Indepartati folia si stropiti cu vinul ramas. Lasati inca o jumatate de ora pana se rumeneste frumos.




      Pofta buna!









No comments:

Post a Comment