Monday, May 30, 2011

Guacamole - antreul perfect!



      Ingrediente:
  • 2 avocado
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei iute rosu (chili)
  • 2 linguri frunze de coriandru tocate (1/2 lingurita de seminte coriandru)
  • 2 linguri suc de lime
  • 1/2 lingurita de sare grunjoasa
  • un varf de piper proaspat macinat
  • 1/2 rosie (fara pulpa si seminte)
  • 50 gr. branza de bivolita (optional)
       Garnitura: ridichi rosii sau jicama
       Se serveste cu tortilla chips :)

       
  
        Trucul acestei minunate retete este avocado-ul care trebuie sa fie copt. El trebuie ales cu foarte mare grija, nu trebuie sa fie nici prea tare si nici prea moale. Atunci cand este foarte copt, coaja verde prezinta pete maronii si la fel va arata si pe interior. Acest lucru indica faptul ca fructul este aproape trecut, tocmai de aceea trebuie gustat inainte de preparare.


         Mod de preparare:

        Taiati avocado in doua si indepartati-i samburele. Pentru a nu-l scobi exista si o alta metoda mai simpla: il taiati usor cu cutitul, si cand aveti senzatia ca s-a intepenit nu faceti altceva decat sa-l miscati foarte putin. Samburele va iesi imediat si pulpa va ramane intacta si la fel de cremoasa.

     
         Scobiti pulpa si pisati-o intr-un bol cu ajutorul unei furculite.

      Stropiti-o cu o lingurita de suc de lime si tineti-o la frigider cateva minute pentru a nu-si schimba culoarea. Restul ingredientelor taiati-le in cubulete marunte.

 

          Atentie la ardeiul iute: scoateti-i semintele si nervurile dupa ce il spalati!


           Reteta originala de guacamole are la baza frunze de cilantro (coriandru), insa eu am folosit semintele de aceasta data. Au un gust dulce-amarui, usor intepator inspre iute.

          Branza de bivolita (poate fi de orice fel) este optionala insa poate aduce un plus salatei.

        Taiati rosiile in cubulete mici dupa ce ati scos in prealabil pulpa si semintele. Le veti  adauga intotdeauna la final, cu cateva minute inainte de a servi guacamole.

          Amestecati toate ingredientele impreuna cu pasta de avocado si adaugati restul de suc de lamaie. Daca serviti imediat puteti pune si rosiile. Garnitura poate fi din ridichi rosii sau jicama, tot o radacinoasa, pe care insa o gasim destul de rar la noi.

            Serviti cu tortilla chips, paine prajita sau in orice alta combinatie alaturi de o bere traditionala :)

            Pofta buna!



No comments:

Post a Comment