Tuesday, May 22, 2012

Zucchini in sos de rosii cu usturoi





      O nebunie curata de vara!! N-as putea s-o numesc altfel :) Cu siguranta imi veti da dreptate daca veti incerca aceasta minunatie dulceago-intepatoare cu un gust inconfundabil.
       Puteti inlocui zucchini la fel de bine cu dovleceii nostri romanesti, sunt la fel de gustosi. Ii puteti servi ca atare sau ca si garnitura alaturi de o fripturica mai grea sa zicem.


       Ingrediente:
  • 2 zucchini potriviti
  • sare
  • 1 cubulet de unt pt. uns gratarul
   
      Pentru sos:
  • 4 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1lg. ulei de masline extra-virgin
  • sare, piper,
  • frunze proaspete de busuioc


       Mod de preparare:

       Spalati zucchini si curatati-i de coaja. Taiati-i rondele potrivit de groase si presarati sare.


        Incingeti bine gratarul si topiti untul. Aliniati rondelele de zucchini si frigeti-le cate 2-3 minute pe fiecare parte.



      Sosul se prepara extrem de rapid. Pasati rosiile (spalate si taiate cubulete) intr-un blender pana obtineti un suc fin si spumos.


        Maruntiti usturoiul cu ajutorul unui pisalog si adaugati-l sosului impreuna cu uleiul de masline. Condimentati dupa gust si amestecati energic.


         Poftiti la masa! :)



No comments:

Post a Comment