- 800g carne de miel (coaste, sira, gat, capatana etc. - cam tot in afara de pulpe si maruntaie din care se prepara drobul si friptura)
- 3l apa
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 1 ardei capia
- 1-2 pastarnaci mici
- 1 ceapa
- 100g orez
- 1 cutie rosii cubulete
- 0.5l suc de rosii
- 1l bors
- 1 ou
- 3-4 fire ceapa verde
- 2 legaturi de leustean proaspat
- sare dupa gust, tarhon
Se pune la fiert carnea in apa rece. Dupa primul clocot se arunca apa si se spala bine si carnea si oala in care au fiert. Oparirea carnii sau chiar fierberea ei pentru cateva minute ia din miros. Se pune din nou la fiert.
Dupa ce a fiert carnita se adauga zarzavaturile, tocate marunt ca pentru ciorba, mai putin ceapa verde care se adauga spre final. Ciorba de miel se fierbe in jur de o ora, la foc mediu, cu oala acoperita.
Se adauga orezul si ceapa verde. Se mai lasa cateva clocote si se adauga sucul si rosiile taiate cubulete.
Dupa ce fierb rosiile se adauga borsul (caldut!) si se mai lasa inca 10 minute. Se gusta de sare.
Se stinge focul si se adauga oul batut bine si verdeata tocata marunt. Daca aveti tarhon proaspat este cu atat mai bine. Se tine acoperita pana in momentul servirii.
No comments:
Post a Comment