Thursday, February 16, 2012

Muffins cu branza de bivolita si masline




       Ingrediente:
  • 300g faina alba
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 150g branza de bivolita (poate fi si telemea de oaie, feta, cascaval etc.)
  • 20 masline fara samburi
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita de sare (daca branza este sarata puteti folosi doar jumatate de lg.)
  • 75 ml ulei de masline extra-virgin
  • 150g iaurt natural
  • 1 lingura oregano
  • 2 linguri unt pentru forme sau hartii de copt pentru briose


       Mod de preparare:

      Intr-un castron se cerne faina si se adauga sarea si praful de copt. Separat se mixeaza uleiul, ouale, iaurtul si laptele. Se adauga treptat compozitia lichida in faina si se omogenizeaza energic.
   


       Branza se taie in cubulete cat mai mici iar maslinele rondele. Se adauga in compozitie impreuna cu lingura de oregano si se omogenizeaza usor.


       Formele de briose se ung cu unt sau se tapeteaza cu hartii de copt speciale. Compozitia se toarna astfel incat sa nu depaseasca doua treimi din volumul formelor. Se orneaza dupa preferinte.


        Se coc 25-30 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit. Consumate caldute sau reci, sunt gustarea ideala atat acasa cat si la birou.
     


       Pofta buna! :)


No comments:

Post a Comment