Wednesday, August 10, 2011

Ciorba de dovlecei cu smantana


      Ingrediente:
  • 3-4 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cartof
  • 2 rosii mari coapte
  • 1 lg ulei
  • 1l bors
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3-4 linguri smantana
  • o legatura leustean
  • sare, piper, boia dupa gust 


           Mod de preparare:

          Se curata si se taie legumele in cubulete mici. Se pun la fiert dupa primul clocot. Morcovul, ardeiul, ceapa, cartoful se adauga la inceput pentru ca fierb mai greu, iar cand legumele sunt aproape fierte se adauga si dovleceii.


          Rosiile coapte se dau pe razatoarea mare sau se mixeaza cu blenderul, iar sucul obtinut se adauga dupa ce au fiert dovleceii. Se mai lasa la fiert aprox 15 minute si se pune borsul dat in clocot.


          Se condimenteaza cu sare, piper, boia si se continua fierberea inca 15 minute. Se ia vasul de pe foc.


       Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu smantana si se dilueaza cu 3-4 linguri de ciorba. Se omogenizeaza bine si se toarna amestecul. Se presara leusteanul tocat marunt si se acopera pentru cateva minute.

         Pofta buna!

    No comments:

    Post a Comment