Monday, March 5, 2012

Paste multicolore cu midii




       Ingrediente:
  • 500g paste multicolore
  • 500g midii congelate (sau alte fructe de mare)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb sec
  • 2 cutii de rosii taiate cubulete
  • 3 linguri busuioc verde tocat
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 100g parmezan
  • sare, piper


      Se pune la fiert o ala cu apa pentru paste si se adauga un praf de sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga pastele, care se prepara intotdeauna conform instructiunilor de pe ambalaj.



        Usturoiul se curata si se taie rondele, sau, si mai bine, se zdrobeste cu degetul fiecare catel de usturoi in parte. Studiile arata ca usturoiul zdrobit inainte de preparare isi pastreaza proprietatile anticoagulante ajutandu-va astfel sa va mentineti sanatatea inimii. Nu este recomandat de asemenea ca timpul de fierbere sa depaseasca 3 minute.


         Se toaca mare busuiocul si mararul.


          Intr-o tigaie se rumeneste usor usturoiul in 3 linguri de ulei de masline extra-virgin.
           

         Se adauga midiile si se soteaza nu mai mult de 1-2 minute.



       Midiile congelate, fara cochilie, se adauga direct in tigaie, sau, daca aveti mai mult timp la dispozitie, decongelati-le la frigider o ora, dupa care le lasati 10-15 minute la temperatura camerei.


         O caracteristică aproape generală a fructelor de mare este timpul scurt de gătit, acesta nedepasind 4-5 minute. Supra-tratarea termică le face carnea tare şi cauciucoasă.


         Se adauga rosiile, vinul si busuiocul si se lasa sa fiarba sosul pentru aproximativ 5 minute.



         Pastele se scurg bine de apa si se amesteca cu patrunjelul tocat.
         N.B. In cazul in care le-ati fiert un picut mai devreme, amestecati-le cu o lingura de ulei de masline
  sa nu se lipeasca si acoperiti vasul.

 

         Se adauga midiile si sosul marinara peste paste si se amesteca cu atentie. Se presara parmezan si piper proaspat macinat si se servesc in farfurii incalzite. Un pahar de vin alb sec de Murfatlar alaturi, este mai mult decat binevenit.
        Rezultatul meu: un pranz delicios, suculent, decorativ, o joaca exotica si plina de peripetii :)
 
       Buon appetito!

No comments:

Post a Comment