Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300g faina
- 150g unt
- 2 oua
- 400g branza dulce de vaci
- 100g mascarpone (crema fina de branza)
- 400g capsune
- 150g zahar pudra
- 1-2 pliculete de tort-gelee
- 1 esenta de vanilie
- 2 lg. zeama de lamaie
- 100g capsune feliate
- frunze de menta (optional)
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un bol faina cu untul moale pana se obtin firimituri de aluat. Se adauga ouale si se framanta aluatul pana la omogenizare. Coca formata se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider minim o ora.
Se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu facaletul (sucitorul) o foaie de maxim 5mm grosime. Se aseaza in tava speciala pentru tarte indepartand excesul de aluat de pe margini. Aluatul se inteapa pe alocuri cu o furculita sau scobitoare si se da la cuptor.
Pentru ca tarta sa nu creasca exista nenumarate trucuri. Cel mai des intalnit este folosirea boabelor de fasole sau orez. Se decupeaza o hartie de copt in forma de cerc si se aseaza peste aluat. Se aseaza peste 2-3 pumni de boabe de fasole uscate si se da la cuptor 15 minute. Apoi se scot si se mai lasa tarta inca 15 minute. Cand este gata se lasa la racit pe un gratar, timp in care se prepara crema de branza pentru umplutura.
Capsunele pentru umplutura se paseaza cu ajutorul blenderului pana se formeaza o pasta. Restul se feliaza si se pastreaza pentru decor.
Gelatina se inmoaie in putina apa rece si se adauga sucul de lamaie. Se incalzeste putin pe foc pana se dizolva.
Pentru ca tarta sa iasa cat mai fina se foloseste si o crema de branza speciala pentru prajituri numita mascarpone. Se mixeaza cele doua tipuri de branza cu zaharul dupa care se adauga gelatina si sucul de capsune. Se mixeaza din nou amestecul foarte bine pentru a omogeniza si se lasa la rece pentru cateva minute.
No comments:
Post a Comment