Ingrediente:
- 2 pulpe de gaina
- 500g taitei de casa
- un cartof
- 2-3 morcovi
- un ardei gras
- o ceapa
- o legatura de patrunjel
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Se spala si se cresteaza pulpele de gaina dupa care se pun la fiert in apa in care se va prepara supa. Carnea de gaina fierbe in general mai greu si tocmai de aceea se lasa la fiert chiar si o ora si jumatate, timp in care se va culege in permanenta spuma. Dupa ce fierbe, se scoate la racit pe o farfurie, si se taie in bucatele mici pe care le folosim fie la supa, fie pentru a prepara un sos cu carne sau o salata de boeuf.
Se curata legumele si se pun la fiert in aceeasi oala. Cartoful se taie pe jumatate, la fel ca si ardeiul gras dupa ce ii indepartam semintele. Ceapa se cresteaza cat mai adanc in forma de cruce pentru a da gust si savoare supei. Morcovii se dau pe razatoarea mica sau se taie in fasiute potrivite pe lungimea lor.
Se adauga condimentele.
Se adauga condimentele.
Dupa ce s-au fiert legumele se vor scoate numai ceapa si ardeiul. Taiteii se stropesc cu putina apa rece pentru a nu se lipi in oala, si se lasa la fiert la foc potrivit cel putin 10 minute. Atentie: nu se vor pune toti odata, ci se adauga rasfirat cu mana, treptat. Dupa fierbere se opreste focul si se adauga patrunjelul taiat marunt.
Se serveste cu crutoane sau paine prajita.
No comments:
Post a Comment