Ingrediente:
- oua
- vopsea de oua ( un pliculet de vopsea este indeajuns pentru 10 oua insa eu va recomand sa folositi 2)
Mod de preparare:
Trebuie sa retinem in primul rand faptul ca ouale se scot din frigider cu o seara inainte de a le prepara, ele trebuie sa stea la temperatura camerei. De asemenea, trebuie sa tinem cont de faptul ca vopseaua se prinde doar pe ouale rosii si nu albe.
Spalam frunzulitele culese si le lasam intr-un bol cu apa pentru ca se vor lipi mult mai bine pe oua daca sunt umede. Apoi punem jumatate de lingurita de sare in apa in care dorim sa fierbem ouale, si le lasam la fiert la foc mic 8-10 minute (daca vrem sa iasa tari). Atentie: oul se va scufunda in apa clocotita! Le lasam sa se raceasca bine, timp in care taiem un ciorap cat mai fin in patratele egale.
Spalam frunzulitele culese si le lasam intr-un bol cu apa pentru ca se vor lipi mult mai bine pe oua daca sunt umede. Apoi punem jumatate de lingurita de sare in apa in care dorim sa fierbem ouale, si le lasam la fiert la foc mic 8-10 minute (daca vrem sa iasa tari). Atentie: oul se va scufunda in apa clocotita! Le lasam sa se raceasca bine, timp in care taiem un ciorap cat mai fin in patratele egale.
Fierbem intr-un ibric o cana si jumatate de apa, in care adaugam o lingura de sare si doua de otet, si dupa ce oprim focul adaugam plicul cu vopsea rosie care poate fi sub forma de praf sau lichida.
Ne vom ocupa bineinteles de fiecare ou in parte, acordandu-i toata atentia, si fara sa neglijam niciun aspect. Lipim frunzele umede in functie de modelul pe care dorim sa-l cream, acoperim usor frunza cu patratelul de ciorap, intindem pe toata suprafata si ii facem un mic nod la spate, pe care-l legam bine cu ata de papiota. Procedam asttfel cu toate ouale, dupa care le scufundam pe rand sau cate 2-3 in ibricul cu vopsea. Dupa 5 minute le scoatem si le asezam la scurs fie pe niste ziare fie pe servete mai groase.
Acum urmeaza partea care mie imi place cel mai mult: dezlipitul frunzulitelor de pe oua! :) Pe cat este de migaloasa aceasta modalitate de a inrosi ouale, pe atat este de frumoasa si copilareasca. Dupa ce dezlipim cu grija frunzulita, partea de dedesubt trebuie sa ramana alba si sa redea intocmai forma acesteia. Cu putin noroc ar trebui sa se vada si nervurile ei. Ouale se ung la sfarsit cu un servetel inmuiat in putin ulei sau cu slanina si se aseaza intr-un cosulet.
Hristos a Inviat!
No comments:
Post a Comment