Wednesday, February 29, 2012

Supa crema de praz cu chimen si cascaval



      Ingrediente:
  •  4 fire de praz
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 80g unt pentru calit prazul
  • 1 lingura chimen
  • piper alb si sare dupa gust
   
      Pentru servit supa:
  • 100 grame cascaval taiat cubulete
  • crutoane
  

         Mod de preparare:

       Se spala bine legumele. Prazul se taie rondele cat mai subtiri folosindu-se atat partea verde cat si cea alba.


         Morcovul se taie si el rondele iar restul legumelor cubulete.
 

         Prazul se caleste in unt cateva minute pana isi schimba putin culoarea.


         Se adauga restul legumelor si se acopera cu apa.
 


          Se acopera cu un capac si se lasa la fiert cca 45- 60 de minute. In timpul fierberii, daca este nevoie, se completeaza cu apa. Cand legumele s-au fiert bine iar apa a scazut considerabil, se ia oala de pe foc si se lasa cateva minute deoparte pentru a se raci legumele.
         Apoi, cu un blender vertical, se paseaza toate legumele pana se obtine o crema foarte fina, ca un piure. Daca este prea groasa se mai adauga apa pana ajunge la consistenta dorita. Se adauga fructele de chimen (numite eronat seminte, sn achene) si se mai lasa pentru inca 10-15 minute la foc mediu.
        

        Se serveste calda, cu bucatele de cascaval si crutoane de paine prajita. Este nemaipomenit de buna, aromata, si o recomand din suflet tuturor, nu numai amatorilor de praz! :)

         S-aveti pofta!



No comments:

Post a Comment