Monday, February 27, 2012

Hrisca cu ciuperci



      Ingrediente:
  •  1 cana jumatate de hrisca -750 ml (pentru o mancare generoasa)
  • 3 conserve de ciuperci sau 800g ciuperci proaspete
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei capia rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita de busuioc, oregono si/sau alte ierburi uscate
  • 1 legatura patrunjel

       Mod de preparare:

       Hrisca se spala in 2-3 ape, si se  lasa la inmuiat intr-un castron cu apa rece, cu o ora sau doua inainte de a o prepara. In felul acesta procesul de fierbere nu va dura mai mult de 20 de minute. Se fierbe mai bine in ceaun, spun unele gospodine, asa ca daca aveti in bucatarie unul nu ezitati sa-l folositi. De asemenea un alt truc este acela ca hrisca va fi mult mai gustoasa daca se rumeneste intr-o tigaie uscata (fara ulei) inainte de fierbere. Rusoaicele o prepara astfel.


     Raportul de apa este de 2 unitati apa la 1 unitate seminte. Daca le lasati in prealabil la inmuiat, doar acoperiti cu apa. Se lasa sa fiarba la foc mediu inspre mic, si se amesteca de abia spre final, pentru ca altfel riscati sa se faca terci inainte de a fi gata.
      
  
        In  acest rastimp se calesc separat ciupercile in 3 linguri de ulei.


        Cand s-au rumenit frumos se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt si se asezoneaza dupa gust.


        Se mai lasa impreuna la calit aproximativ 10 minute, pana se inmoaie ceapa si devine aurie.
 
        
       Ciupercile calite se adauga peste hrisca fiarta si se amesteca foarte atent toata compozitia. Se lasa pentru inca 10 -15 minute la foc mic pentru a se amesteca aromele. Se presara patrunjelul tocat si se lasa vasul acoperit pana la servire.


        Calda, fel principal sau garnitura, hrisca cu ciuperci merge de minune cu muraturi sau salata de varza.

        Pofta buna!




       


2 comments: