Cele mai multe amintiri legate de ciocolata de casa sunt, evident, din copilarie. Era arhi mega cunoscuta si reprezenta deliciul tuturor copiilor la acea vreme. O bulina rosie de la gradi, prinsa-n piept cu bold si agatata-n perdea back home, sau o nota de 10 la stiintele naturii erau fairly compensated cu o nemaipomenita si nemaintalnita ciocolata de casa cu nuci. Mmm...heaven!! Ah, era sa uit, si cu inghetata Parfait!
(Note to self: trebuie sa fac neaparat salamul de biscuiti al bunicii, sau macar sa incerc.)
Reteta de fata este aceeasi, singura diferenta fiind ca am inlocuit nucile cu alune de padure si fulgi de migdale. Pentru cantitatile de mai jos incercati sa nu folositi tava mare de aragaz, just like I did, ci una mai mica sau un vas de yena. Donno what I was thinking.. :) Don't get me wrong, a fost delicioasa si s-a lasat cu happy end, dar n-ar fi stricat sa iasa un picut mai inalta.
Ingrediente:
- 500g lapte praf neindulcit
- 400g zahar
- 1 pachet de unt
- 200ml apa
- 1 fiola esenta de rom
- 4-5 linguri cacao
- alune de padure, fulgi de migdale, nuci
Spargeti alunele si faramati-le intr-o punga peste care treceti cu sucitorul de bucatarie.
Puneti apa si zaharul la fiert si lasati 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Adaugati untul la temperatura camerei si omogenizati.
Dupa ce s-a topit adaugati laptele praf cernut impreuna cu esenta de rom si cacao. Mixati bine pana nu mai raman cocoloase de lapte praf si adaugati crema de ciocolata intr-o tava tapetata cu unt.
Presarati alunele si fulgii de migdale si presati usor cu o lingura pentru a se lipi. Lasati ciocolata sa ajunga mai intai la temperatura camerei si apoi dati tava la frigider pana se intareste. Taiati dupa preferinte.
Perfect!!
No comments:
Post a Comment