Tortilla de patatas este o omleta spaniola care are in compozitie ceapa si cartofi prajite incet. Pe cat este de populara aceasta gustare in tavernele spaniole pe atat este de usor de preparat. Are la baza ingrediente simple, banale la prima vedere, pe care toti le avem in casa, si se prepara in no time! :)
Ingrediente:
- 4 oua
- 3 cartofi medii (spalati si taiati cubulete ~ 1/2cm)
- o ceapa mica
- ulei
- sare, piper
Tocati ceapa marunt si caliti-o intr-o tigaie la foc mediu pana se rumeneste. Completati cu putin ulei si adaugati cartofii cubulete. Lasati-i sa se prajeasca incet, cu capacul acoperit, aproximativ 20 de minute, intorcandu-i din cand in cand.
Cand cartofii s-au rumenit, fara sa fie arsi, luati-i de pe foc si scurgeti-i bine de ulei. Amestecati-i cu ouale batute si pregatite ca pentru omleta si se puneti-i la loc in tigaie. Retineti faptul ca in tigaie trebuie sa ramana doar putin ulei! :)
Prajiti omleta pe ambele parti pana se patrunde bine si capata o culoare frumoasa. Apoi scoateti-o pe un platou sa se raceasca si taiati-o in triunghiuri mari.
Bineinteles ca eu i-am presarat si frunze de busuioc, cum altfel? :)) N-am scapare, se vede treaba :P
Este delicioasa si merge de minune alaturi de o salata proaspata si o chifla cu secara.
No comments:
Post a Comment