Ingrediente:
- 1kg de ghebe
- 250ml vin alb
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras
- 1 ardei kapia rosu
- 1 conserva rosii cubulete
- 5-6 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- sare, piper
Daca sunteti la fel de nepriceputi ca mine in a recunoaste ghebele comestibile de cele otravitoare, va sugerez, pentru linistea voastra, sa le cumparati direct din supermarketuri.
Spalati-le in mai multe ape si taiati-le radacinile, daca au (ale mele au avut si ferigi + pamant la promotie :)). Fierbeti-le in apa cu sare timp de 15 minute, apoi scurgeti apa si clatiti-le din nou.
Caliti ceapa pana devine aurie si adaugati ardeii tocati si ciupercile. Caliti totul pentru cateva minute si adaugati vinul. Lasati sa fiarba innabusit.
Cand a fiert totul adaugati rosiile si usturoiul si lasati sa scada. Opriti focul, presarati patrunjelul tocat marunt, acoperiti.
Lovely!
No comments:
Post a Comment