Monday, October 15, 2012

Dalboka - paradisul scoicilor

       La aproximativ 4 km de Kavarna, in localitatea Dalboka, se afla un renumit restaurant pescaresc. Restaurantul (cel din dreapta, cum coborati) dispune de o ferma ecologica de scoici si un talian de prins peste chiar in apele Marii Negre, nu departe de coasta.



         Absolut toate preparatele se prepara conform retetelor traditionale pescaresti si puteti gusta aici peste 20 de specialitati de midii, rapane, fructe de mare, peste proaspat. As zice ca pentru fanii midiilor restaurantul e raiul pe pamant, nu degeaba este arhiplin de dimineata si pana seara tarziu :)
        Iata doar cateva dintre specialitatile restaurantului Sirena: midii cu nuca de cocos, midii pane, afumate, la gratar, in sos picant, a la Burgas, in sos de vin, grecesti, italiene, la cuptor cu varza, cartofi si ananas. De asemenea puteti incerca si sarmalute cu varza sau in foi de vita cu midii, musaca cu midii si tot felul de rulade cu ardei, vinete si rosii cu midii.


         Icrele sunt dementiale, m-au dus cu gandul imediat la cele facute de bunica mea in copilarie. Mm, o bunatate, va recomand sa le incercati ca aperitiv.



        Ciorba de midii este atat de cremoasa si de buna incat nu poti sa nu te intrebi ce ingrediente se ascund in spatele ei si cati ani i-au trebuit poate bucatarului sa desavarseasca reteta.. (Ce fain ar fi sa inveti sa gatesti la o pescarie!..)


         Puteti incerca alaturi o combinatie de ardei iuti cum numai bulgarii stiu sa faca sau o pasta de usturoi. Oricare din ele merge de minune!


        Ciorba de peste este la fel de cremoasa si gustoasa, ce-i drept, putin diferita de cele pe care le-am mancat pana acum.


          Sarmalele cu midii sunt delicioase de-a dreptul. Chiar daca la inceput le poti confunda cu cele de post datorita orezului, ele au intr-adevar un gust inedit si sunt foarte light. Iar midiile sunt chiar mai bune decat ciupercile, really.


          Midiile a la Burgas cu orez au o aroma extarordinara care stinge un pic din iuteala ardeiului. Sunt pline de mirodenii, exact asa cum imi plac mie :P


         Amatorilor de sosuri picante le recomand sa incerce urmatorul fel. Sosul este atat de iute incat te face sa-ti bei Kamenitza dintr-o singura inghititura :)) 400g = o oala intreaga = just for me? Nooo way, who wants to dip? :P


          Restaurantul este deschis tot timpul anului asa ca va puteti bucura de privelistile extraordinare ale locului chiar si iarna.
   




No comments:

Post a Comment