Monday, October 8, 2012

Stana Stefanu

      Transalpina nu este numai cea mai inalta sosea din Romania (2145m - Pasul Urdele) dar si cea mai frumoasa if you ask me. FRU-MOA-SA cu adevarat! Probabil ca multi dintre voi o cunosc, insa, pentru cei care n-ati ajuns inca s-o vedeti, sfatul meu ar fi sa nu mai stati pe ganduri pentru ca incepand cu 1 noiembrie accesul va fi interzis, iar ''Drumul Regelui'' se va  redeschide abia la primavara.
      Sunt mai multe cai de acces insa cea pe care am ales-o noi de data aceasta a fost Valea Oltului - Calimanesti - Caciulata - Obarsia Lotrului - Brezoi - Lacul Vidra - Voineasa. De aici incepe cea mai spectaculoasa parte a drumului cu serpentine stranse si abrupte una dupa alta: varful Stefanu, Carbunele, Muntinu, Urdele. Dintr-o data muntele dispare, iar in fata se intinde platoul de pe varful Papusa de unde se coboara in superba statiune Ranca si apoi la Novaci, locul unde se sfarseste Transalpina.
       Dar sa lasam la o parte aceste mici detalii geografice, caci, inainte de toate, acesta se vrea a fi un blog culinar :) Asa ca ia fiti voi atenti la ce minunatii puteti manca la Stana Stefanu, un loc in care purceii, pasarile si ciobanestii se joaca si umbla nestingheriti printre turisti.


     Si cum orice lucru hotarat incepe cu un ragaz :P, trageti imediat pe dreapta caci stana se afla chiar la inceputul serpentinelor, si, nu plecati pana nu gustati cel putin o portie de pastrama de oaie cu mamaliga taraneasca la ceaun. Buna de-ti vine sa-ti lingi degetele nu alta!



       Cui nu-i place branza cu smantana si mamaliguta, c'mon... Si, mai ales, cum sa refuzi o asemenea delicatesa cand te afli la o stana adevarata in creierii muntilor?


    De indata ce ne-am potolit foamea ne-am aventurat spre cele mai pitoresti locuri pe care le-am vazut vreodata.  
     See it yourself, taste it yourself! :)




No comments:

Post a Comment