Monday, June 11, 2012

Tarta cu rubarba si frisca de capsune








      Ingrediente:

      Pentru aluat
  • 125g de unt
  • 1 ou 
  • 50g zahar
  • 180g faina

      Pentru umplutura:
  • 1 kg de rubarba (aprox 15 bete potrivite)
  • 180g zahar 

      Pentru frisca:
  • 1 plic de frisca- spuma cu aroma de capsune
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • 150 ml lapte
  • capsune pentru decor


      Cui ii place gustul acrisor al corcoduselor (zarzarelor) sau prunelor verzi? Well, acesta-i gustul  rubarbei, parol :) Eu una, recunosc, n-am putut s-o ignor (I wonder why...), si nici n-am putut rezista tentatiei de a prepara o delicioasa tarta din ea. 
      Rubarba este o planta pe care oricine ar trebui s-o cultive in gradina (cei care au, evident :p). Mai putin cunoscuta la noi, ea este foarte populara in multe tari europene, unde se foloseste in special la deserturi: dulceturi, prajituri, compoturi, tot felul de minunatii de-ti lasa gura apa. Se poate consuma si ca atare in salate, shake-uri, smoothies, cocktail-uri etc.

      Aluatul este putin diferit de cel al tartei cu zmeura insa pasii sunt aceiasi. Scos de la rece, se intinde cu sucitorul de bucatarie (sau nu, depinde de maiestria cofetarului :)) si se aseaza uniform in tava de copt. Introdus la cuptor pentru aprox. 20-25 de minute, scos, racit pe gratar de bucatarie. Ce poate fi mai simplu de atat?
      Se spala foarte bine betele si li se taie capetele infrunzite si cozile. Se taie bucatele de 1 cm. Se amesteca cu zaharul si se introduc la cuptor intr-un vas termorezistent, pentru cel putin jumatate de ora, pana se inmoaie considerabil. Siropul-compot se pastreaza. Rubarbura se lasa la racit si ulterior se adauga tartei.
 

        Toata lumea stie sa prepare frisca, doar n-o sa va mai spun si eu acum..  :P Ideea e sa stea ceva timp la frigider sa se mai intareasca. Which I did, believe me!! :)) Insa mi-a fost aproape imposibil sa pozez tarta la 35 de grade C, resimitite Fahreinheit...


       Rezultatul meu: 3 pofticiosi (cu mine 4) si o jumatate de ora mai tarziu tarta era doar o amintire dulce-acrisoara :) Unele opinii inclinau mai mult catre acrisor decat spre dulce, insa eu zic sa nu cedati tentatiei de a pune mai mult zahar pentru ca nu este sanatos - baaad sugar! bad!

       Trust me, it's quite dishious!




No comments:

Post a Comment