Tuesday, June 5, 2012

Pui cu vin rosu si prune uscate



      Ingrediente:
  • 1 cana prune uscate, fara samburi
  • 2/3 cana vin rosu sec
  • 1/3 cana vin de Porto
  • 450g piept de pui, taiat in bucati de 5 cm
  • 2 linguri faina
  • 3 cepe verzi taiate in bucati de 5 cm
  • 2 lingurite coaja de portocala taiata in fasii subtiri
  • 1/4 cana suc de portocale
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1.2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • patrunjel tocat pentru decor


       Intr-un bol, se amesteca prunele uscate cu vinul sec si vinul de Porto, si se lasa sa stea 30 de minute la temperatura camerei. In cazul in care nu gasiti, puteti inlocui vinul de Porto cu un altul dulce si aromat de pe plaiurile mioritice. Iata si  Povestea vinului de Porto :)


       Pieptul de pui se taie in fasii de 5 cm si se da prin faina scuturand excesul.


       Ceapa verde se spala si se taie de asemenea in bucati de 5 cm.


         Intr-o tigaie mare de teflon se incinge uleiul la foc potrivit si se caleste puiul in jur de 3-5 minute pana se rumeneste.


         Se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie.


          Se adauga prunele cu lichidul in care au stat, coaja rasa si sucul de portocala, otetul balsamic, sarea si piperul si se pun la fiert.



         Se lasa focul mic si se fierb in jur de 20 de minute pana cand puiul si prunele sunt gata, iar vinul se ingroasa ca un sos. Se servesc ca atare sau in combinatie cu orice fel de paste va sunt pe plac.


        
        
             Poftiti la masa! :)

             Good to know:

         Vinul rosu contine o substanta fitochimica numita resveratrol care are numeroase beneficii pentru sanatate, el fiind unul dintre cei mai eficienti antioxidanti naturali. Este 4-5 ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decat Vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C. 
        Resveratrolul colecteaza si indeparteaza din organism radicalii liberi, imbunatateste capacitatea de memorie, reduce nivelul de zahar in sange (glicemia), reduce colesterolul, scade riscul de boli cardiovasculare cu 30%-50%.
      Prunele uscate au si ele nenumarate beneficii: protectie antioxidanta, contin beta caroten, potasiu care imbunatateste sanatatea cardiovasculara, contin fibre care ajuta la scaderea colesterolului si ofera protectie intestinala, ajuta la absorbtia fierului de catre organism, normalizeaza nivelul de zahar din sange si ajuta la pierderea kilogramelor.




No comments:

Post a Comment