Tuesday, June 12, 2012

Socata




      Ingrediente:
  • 8-10 palarii de soc inflorite
  • 700g zahar
  • 5 lamai
  • 8l apa

     Iubesc socata la nebunie, not that I had to mention it :)) Stiu ce-o sa spuneti, ca a cam trecut perioada ei... ceea ce nu este deloc fals. Insa, daca v-ati ingrijit sa culegeti florile din timp, do not panic, se poate face la fel de bine si din flori uscate.
    Sa o prepari si sa o consumi n-ar fi mare bai, insa asteptarea de trei zile si trei nopti este mai mult acidulata decat dulce :)
     Intr-un bidon cu apa se pun palariile de soc inflorite, zaharul si sucul de la cele 5 lamai. Eu le feliez ulterior si le adaug socatei.  Bidonul se agita de 2 ori pe zi, dimineata si seara, iar daca il veti lasa la soare va fermenta mult mai repede. Retetele variaza.. unii adauga si drojdie, altii mai mult zahar.. 1 kg de zahar este totusi mult prea mult, if you ask me.
     N. B. Mare atentie, capacul bidonului nu se strange ci se lasa infileteaza foarte lejer.
    Se poate gusta din cand in cand, iar atunci cand  a fermentat, se strecoara si se depoziteaza in bidoane mai mici la frigider.

     Este excelenta! Mai ales rece, cu o felie de lamaie si o frunzulita de menta :D

    

No comments:

Post a Comment