Ingrediente:
- 500g sparanghel (10-12 bete)
- 100g prosciutto crudo
- sucul si coaja razuita de la o portocala
- 2 lingurite mustar Dijon
- 3 linguri ulei de masline exatra-virgin
- sare si piper proaspat macinat
- 1 lingurita de cimbru (de preferat proaspat)
Mod de preparare:
Se spala betele de sparanghel si li se taie capetele un pic lemnoase. Fiecare felie de prosciutto se ruleaza cu mare atentie pe cate o tulpina, de la baza spre varf, avand grija ca varful sa fie vizibil. Odata pregatite, betele se aseaza pe o farfurie si se tin (acoperite) la frigider pentru o ora, pentru a se patrunde aromele.
Prosciutto-ul se poate inlocui la fel de bine cu pancetta sau o alta sunca de calitate buna, insa nu cu una afumata pentru ca va schimba total gustul sparanghelului.
Se incinge bine grill-ul si se aliniaza betele ''ca sticlele de vin in vinoteca" (pt. ascultatorii Norzeatic :D). Se intorc pe toate partile pana se rumeneste sunca, 4-6 minute ar cam trebui sa fie de ajuns.
Daca sunca se rumeneste prea repede iar sparanghelul pare sa nu se
fi facut, se aseaza betele pe partile laterale ale grill-ului unde
temperatura este mai scazuta.
Intr-un castron se amesteca energic sucul si coaja rasa de portocala impreuna cu 2 linguri de mustar Dijon. Se adauga uleiul de masline treptat si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Reteta ii apartine lui Mario Batali, if you don't know him yet start looking for his recipes, he's a genious :DD Este extraordinara si merita incercata, v-o recomand din suflet!
Who's coming to dinner ? :P
No comments:
Post a Comment