Ingrediente:
- o telina mare (300g)
- 1 pastarnac
- 5-6 buchetele de conopida
- o ceapa alba potrivita
- 1 cartof maricel
- 1/3 lingurita ghimbir ras
- 2 cubulete mici de unt (optional)
- sare, piper, chimen
- soup pearls pentru servit
Supa crema de telina este absolut delicioasa. In cazul nostru a fost mai mult decat binevenita pentru ca eram realmente satui de mancarurile grele din perioada sarbatorilor de iarna si pofteam la ceva foarte light si aromat. Asa ca n-am mai stat pe ganduri :)
Reteta este mereu aceeasi in cazul supelor creme de legume, insa principalul lucru de care va rog sa tineti cont este fierberea legumelor la aburi. Este cu siguranta cea mai sanatoasa metoda de tratare termica a legumelor intrucat le pastreaza aroma si gustul fara a le adauga grasimi.
Restul etapelor sunt arhicunoscute: legumele se paseaza repejor la blender, se
completeaza cu apa atat cat este nevoie iar supa se mai fierbe pret de cateva
minute. Nu uitati de ghimbir, el va face intotdeauna diferenta! Pentru o supa cremoasa si fina adaugati si cubuletele de unt (amestecati pana se topesc).
Se serveste cu crutoane de paine prajita sau perlute crocante pentru supa.
O minunatie, parol!
No comments:
Post a Comment