Daca tot am inceput sa ne jucam prin bucatarie, haideti sa va fac cunostinta cu biscutii mei dragi, scumpi si deliciosi cu care sigur va veti impresiona invitatii la masa de Craciun. Sunt si o idee grozava de cadou pentru prieteni sau colindatori :)
Ingrediente:
- 250g unt la temperatura camerei
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura de zahar +80g zahar pudra (1 pliculet)
- 1/4 lingurita sare
- 450g faina
- 100g amidon (2 pliculete)
- 2 linguri lapte praf (optional)
- 2 linguri smantana de gatit
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- bombonele tematice pentru decorat prajituri
Mod de preparare:
Amestecati untul cu zaharul, galbenusul, sarea si esenta de vanilie pana devine pufos. Adaugati smantana si amestecati bine.
Adaugati faina si amidonul si framantati aluatul pana devine moale si nu se mai lipeste de maini.
In functie de blatul de care dispuneti, impartiti aluatul si intindeti foi din care decupati biscuitii cu ajutorul formelor. Intre timp incingeti cuptorul la 220 grade Celsius.
Puneti o coala de hartie de copt in tava in care doriti sa ii coaceti si asezati-i astfel incat sa ramana un mic spatiu intre ei.
Presarati bombonelele decorative.
Inainte sa dati biscuitii la cuptor este bine sa-i tineti cca 15 minute la rece pentru a se intari putin si a-si pastra mai bine forma in timpul coacerii.
Coaceti-i in jur de 13-14 minute sau pana cand capata o culoare usor maronie.
Craciun Fericit!!!
No comments:
Post a Comment