Monday, November 26, 2012

Mazare cu aripioare



       Ingrediente:
  • 1 kg de mazare
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 morcovi potriviti taiati rondele sau dati pe razatoare
  • 500g aripioare de pui
  • 200ml suc de rosii homemade
  • 1 lg. bulion
  • o legatura de marar
  • sare, piper

      Mod de preparare:

     Spalati aripioarele si fierbeti-le intr-o oala de dimensiune mica.
     Separat, caliti ceapa pana capata o culoare aurie si adaugati morcovul si aripioarele fierte. Lasati sa fiarba inabusit pentru cateva minute, cu capacul acoperit.


    Dupa ce se inmoaie morcovul, semn ca a fiert, adaugati mazarea si completati cu apa, daca mai este nevoie. Lasati la fiert pentru aprox. 30 de minute si gustati cateva boabe inainte de a adauga sucul de rosii si bulionul.
     Lasati inca 5 minute sa fiarba, stingeti focul si adaugati mararul.

    Sfat:  Fierbeti mazarea la foc mic intr-un recipient gros pentru a nu se lipi. Gustati-o periodic.

     Atat de simplu! :)





No comments:

Post a Comment