Tuesday, January 22, 2013

Sendvis cu brie si prosciutto crudo



       Trebuie sa recunosc ca intre mine si branza brie n-a fost dragoste la prima vedere si am refuzat-o ori de cate ori s-a ivit ocazia sa facem cunostinta :) Probabil din cauza mucegaiului alb si a faptului ca mereu mi se parea sticky-icky, donno.. Aceasta branza moale si cremoasa, originara din Ile-de-France, m-a acaparat de cum am gustat-o si trebuie sa admit ca este intr-adevar o delicatesa. Inlaturarea mucegaiului este considerata un faux pas pentru ca de fapt acest strat este cat se poate de comestibil. De altfel cei mai multi mananca branza brie cu totul.


       Ingrediente - 1 sendvis:
  • o chifla integrala cu seminte
  •  2-3 felii de branza brie
  • 2 felii prosciutto crudo
  • 2 felii de rosii
  • o frunza de salata
  • unt pentru uns chifla

        Taiati chifla pe jumatate si ungeti-o cu putin unt. Incingeti o tigaie si prajiti jumatatile aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte. Procedati intocmai si cu prosciutto. Mare atentie insa, sunca trebuie rumenita foarte putin.


        Intoarceti jumatatile si asezati deasupra sunca si branza. Lasati branza sa se topeasca putin si decorati cu rosii si salata verde. Adaugati capacelul si serviti de indata.


        Pareri, anyone? :)



No comments:

Post a Comment