Ingrediente:
- 1 bucata muschi spate
- 2lg ulei de masline
- 200 ml vin rose
- 200 ml apa
- sare, piper, cimbru, rozmarin, graunte de usturoi (optional)
Pentru garnitura:
- 2 morcovi
- 2 ardei capia
- 1 gulie
- 1/2 de telina
- 1 ridiche alba
Spalati bine bucata de muschi cu apa rece si stergeti-o cu prosoape de hartie. Incercati pe cat posibil sa indepartati grasimea si apoi ungeti carnea cu ulei de masline si adaugati-i toate mirodeniile.
Asezati muschiuletul intr-o tava, adaugati apa si vinul rose si introduceti-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la cuptor cca 60 de minute. Apoi scoateti-l, verificati cu o scobitoare daca s-a patruns, si dati-l din nou la cuptor pana se rumeneste frumos (aproximativ 20 de minute). Nu va faceti griji, in interior va ramane la fel de fraged si suculent.
Feliati muschiuletul dupa ce s-a racit. Serviti-l cu orice sos care va este pe plac alaturi de o garnitura de legume sau un sote de ciuperci.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment