Monday, April 9, 2012

Cartofi dauphinoise



   
    Ingrediente:
  • 7-8 cartofi medii pentru copt
  • 500 ml smantana lichida pentru gatit  
  • 500 ml lapte
  • 4 catei de usturoi
  • 100gr. branza Gruyere (optional)


       Mod de preparare:

       Se incinge cuptorul la 190 grade, se spala, curata si feliaza rondele cartofii (3-4 mm).
     

        Intr-o cratita, se toarna smantana, laptele si usturoiul si se aduc la punctul de fierbere.


       Se adauga cartofii si se fierb cateva minute pana se inmoaie usor, amestecand constant, cu grija, pentru a nu se lipi de fundul cratitei.


     
     Se scot cu o spumiera si se adauga intr-un vas termorezistent, pe straturi. Se toarna pe deasupra din amestecul de smantana, indepartand usturoiul. Crema trebuie sa patrunda printre cartofi si doar sa atinga putin suprafata. 



       Se presara branza Grueyere si se da vasul la cuptor pana cand cartofii devin moi in interior si rumeni la suprafata.

        Aceasta garnitura minunata se potriveste de minune oricarui fel de friptura sau, de ce nu, poate fi servita ca fel principal alaturi de orice fel de salata.


        S-aveti pofta! :)





No comments:

Post a Comment