Ingrediente:
- 4 bete de rubarba
- 1/2 pepene galben
- 2 linguri de zahar
- 1 pahar de vin alb demidulce
- 1/2 lingurita de ghimbir proaspat
- 1 lingura de sirop natural (eu am folosit de zmeura)
Mod de preparare:
Spalati si taiati betele de rubarba in fasiute de aprox 3 cm. Asezati-le intr-o tigaie pe foc si acoperiti-le cu apa. Cand apa incepe sa se incalzeasca adaugati zaharul si amestecati incet cu o lingura.
Mare atentie: betele trebuie sa fiarba fix 2 minute! Chiar daca ele la inceput sunt foarte tari in momentul fierberii se inmoaie imediat si isi pierd forma.
Dupa ce fierb se scot si se pun repede intr-un bol cu apa rece. Se tin la frigider pana la prepararea salatei.
Taiati dupa preferinte pepenele galben si tineti-l la frigider de asemenea.
Dressing-ul:
Curatati ghimbirul de coaja (ca pe un cartof) si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici. Turnati siropul natural si vinul peste ghimbir si amestecati.
Intr-un bol de salata amestecati rubarba cu pepenele si adaugati dressing-ul. Ornati cu frunze de menta. Pentru o aroma mai puternica puteti taia doua-trei frunze de menta in plus si presara peste salata.
Pofta buna! :)
Yummy!
ReplyDeleteThanks, Nick! :D
ReplyDelete