Ingrediente:
- foi de placinta
- 250g de spanac (se poate folosi si congelat, insa va iesi mai gustoasa cu spanac proaspat)
- 250g branza de oaie
- 2 oua
- ulei de masline pentru uns foile
- o legatura de marar
- o legatura de ceapa verde cu tot cu cozi
- sare, piper, oregano
- un iaurt pentru uns foile
Incingem cuptorul la foc mic. Radem branza pe razatoare si o amestecam cu cele doua oua , spanacul, mararul si ceapa tocate marunt.
Apoi asezam foaia de copt in tava si aranjam foile de placinta. Putem pune mai multe in primul strat, trei sau patru, dupa preferinte. Peste aceste foi turnam amestecul de spanac si branza si il intindem uniform cu ajutorul unei linguri sau spatule.
Deasupra punem cel de-al doilea strat de foi si cu ajutorul unei pensule ungem prima foaie cu iaurt. Se lasa la cuptor cca 40 de minute, pana se rumeneste. O asezam pe un gratar si o taiem abia dupa ce se raceste.
Poate fi servita ca si gustare intre mese alaturi de un pahar bere rece (de preferat austriaca :D), iaurt sau lapte batut.
No comments:
Post a Comment